christmascakesingreece.gr

Living in England – Η ζωή στην Αγγλία

Living in England made me learn the English habits and appreciate their contribution into a quality life. I was privileged to become a real member of a great English family and actually have an English mum and a dad, as I have been honored to call them. Being a chef, my English dad introduced me to the glory of properly made British food. The first time I was introduced to the traditional rich fruit cake was at my English sister’s wedding, when my English dad made the cake himself following all the traditions on times, ingredients and procedures to make her wedding cake. I have to admit that the first time I tried it, I realised that this taste needs culture and education to be appreciated.

Being back to Greece, a Scottish teacher, who onces offered to teach me English and life brought us teaching in the same school, teased me about making a Christmas cake. I will always remember her face telling me “you, a Home Economist, and you don’t know how to make a Christmas cake?” That was back in 2003. It was the first time I attempted to make a proper English cake and have been making it since.  After opening the bakery, the equipment and mainly the build oven has improved the quality of my cakes as they bake slowly and in the right temperature. Since then, I have been enjoying making the cakes so much and I put a lot of effort, love and time on them.

Η ζωή στην Αγγλία μου έδωσε τη δυνατότητα να μάθω τις Εγγλέζικες συνίθειες και να εκτιμήσω τη συμβολή τους σε έναν ποιοτικό τρόπο ζωής. Βρέθηκα στην τιμητική θέση να γίνω πραγματικό μέλλος μιας μοναδικής Εγγλέζικης οικογένειας και να αποκτίσω Εγγλέζους γονείς όπως έχω την τιμή να τους αποκαλώ. Ώντας μάγειρας ο μπαμπάς μου ο Άγγλος, μου έμαθε το μεγαλείο του σωστά προετοιμασμένου Βρετανικού γεύματος. Την πρώτη φορά που δοκίμασα το παραδοσιακό Εγγλέζικο κέικ φρούτων ήταν στο γάμο της Αγγλίδας αδερφής μου, όταν ο μπαμπάς ο Άγγλος έφτιαξε μόνος του το γαμίλειο κέικ ακολουθόντας όλλες τις παραδόσεις στους χρόνους προετοιμασίας, τα συστατικά και τις διαδικασίες παραγωγής. Πρέπει να ομολογήσω ότι όταν δοκίμασα αυτό το έδεσμα για πρώτη φορά, συνιδητοποίησα ότι αυτή η γεύση χρειάζετε κουλτούρα αλλά και παιδεία για να εκτιμηθεί.

 

Γυρίζοντας στην Ελλάδα, μία Σκοτσέζα καθηγήτρια, που κάποτε προσφέρθηκε να μου διδάξει Αγγλικά και που η ζωή μας έφερε να διδάσκουμε στο ίδιο σχολείο, με πείραξε αστειευόμενη που δεν είχα φτάξει ποτέ το Εγγλέζικο κέικ για τα Χριστούγεννα. Θα θυμάμαι πάντα το πρόσωπό της όταν μου έλεγε “εσύ, της Οικιακής Οικονομίας, και δεν ξέρεις να φτιάχνει το Χριστουγεννιάτικο κέικ!” Αυτό είχε γίνει το 2003. Ήταν η πρώτη φορά που αποπειράθηκα να φτιάξω ένα πραγματικό Εγγλέζικο κέικ για τα Χριστούγεννα και από τότε το φτιάχνω κάθε χρόνο. Από τότε που άνοιξα το φούρνο, ο εξοπλισμός και κυρίως ο χτιστός φούρνος, έχουν βελτιώσει πολύ την ποιότητα των κέικ που φτιάχνω μια και ψήνονται αργά στη σωστή θερμοκρασία. Από τότε απολαμβάνω την παρασκευή των κέικ αυτών τόσο πολύ και βάζω πολύ προσωπική προσπάθεια, αγάπη και χρόνο για να τα φτιάξω.

Αφήστε μια απάντηση