christmascakesingreece.gr

Work experience – Εργασιακή πορεία

Working life has been extremely interesting! I always went after the experience and never for the prestige or the high salaries! This gave me the opportunity to do many different things and gain lots of experiences seeing my self develop and enjoy every step of it! Teaching in England in secondary schools but also giving seminars for Home Economics teachers was my first experience as an employee. Coming back to Greece I worked in the public sector for some years in the Ministry of Agriculture both in the island of Lefkada and in Arcadia giving seminars around villages, mainly to women, on how to use their home resources to make money for their families. Food preservation was a big part of it and it did actually become a great hobby of mine! Loved making my jams and preserves! The Greek public sector though, was far to slow for me, so I decided to move back to Athens where I was asked to teach Home Economics in English at Athens College. That was a nice experience. I liked the fact that the school gave me the opportunity to go further than the national curriculum and do really interesting lessons with my students. School visits was also a great experience, as Athens College always gave deeper thought and consideration to those visits and there was always something interesting to learn! But time came and life gave me the opportunity to work on my life dream, a business of my own to sell things that I make myself. This was realised through a bakery that has given me the grounds for new product development, from recipe search to making the product stand on the shelves of my bakery. It is a very rewarding work!

Η εργασιακή μου πορεία είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Πάντα διάλεγα τη δουλειά που θα μου έδεινε μία ενδιαφέρουσα εμπειρία και ποτέ τη δουλειά που θα μου έδεινε κάποιο κύρος ή κάποιο υψιλό μισθό! Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω πολλά διαφορετικά πράγματα και να αποκτήσω πολλές εμπειρίες, βλέποντας τον εαυτό μου να εξελίσεται και να απολαμβάνει κάθε βήμα. Διδάσκοντας σε γυμνάσια στην Αγγλία αλλά και δίνοντας σεμινάρια σε καθηγητές της Οικιακής Οικονομίας είχα την πρώτη μου εμπειρία ως εργαζόμενη. Γυρίζοντας στην Ελλάδα εργάστηκα στο δημόσιο τομέα για μερικά χρόνια στο Υπουργείο Γεωργίας στη Λευκάδα αλλά και στην Αρκαδία δίνοντας σεμινάρια στα γύρω χωριά, κυρίως σε γυναίκες, πάνω στην οργάνωση των πόρων που έχουν σε πλεόνασμα στα αγροτικά τους νοικοκυριά ώστε να βγάλουν χρήματα για τις οικογένειές τους. Η συντήρηση των τροφίμων ήταν ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της δουλειάς και έγινε μια από τις καλύτερες ασχολείες μου. Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω μαρμελάδες και γλυκά! Ο Ελληνικός δημόσιος τομέας όμως ήταν πολύ αργός για τα δικά μου δεδομένα, έτσι αποφάσισα να γυρίσω στην Αθήνα όπου μου ζητήθηκε να διδάξω Οικιακή Οικονομία στα Αγγλικά στο Κολλέγιο Αθηνών. Αυτή ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία. Μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι το σχολείο αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να κινηθώ πέραν των πλαισίων της διδακτέας ύλης όπως την όριζε το Υπουργείο Παιδείας και να κάνω πραγματικά ενδιαφέροντα μαθήματα. Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις ήταν επίσεις μία υπέροχη εμπειρία σε αυτή τη δουλειά, μια και το Κολλέγιο Αθηνών έδεινε ιδιαίτερη και βαθύτερη προσοχή στην προετοιμασία της επίσκεψης και υπήρχε πάντα κάτι καινούριο και ενδιαφέρον να μάθεις. Αλλά ο χρόνος ήρθε και η ζωή μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω πάνω στο όνειρό μου, μία δικιά μου δουλειά που θα πουλάω πράγματα που θα τα φτιάχνω μόνη μου. Η πραγματοποίηση αυτή έγινε μέσα από έναν παραδοσιακό φούρνο που μου έδωσε τη δυναντότητα εξέλιξης νέων προϊόντων, από την έρευνα συνταγών μέχρι το προϊόν να μπορεί να σταθεί στα ράφια του αρτοποιείου μας. Είναι μια δουλειά που σε ανταμοίβει ιδαίτερα!

Αφήστε μια απάντηση